Najlepšie na zaváranie sú menšie uhorky, cca 10-12 cm dlhé. Poriadne ich očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky.
Do misky nalejeme studenú vodu, pridáme štipku soli a necháme ju rozpustiť. Do tohto nálevu vložíme uhorky spolu s cibuľou, prikryjeme ich utierkou a necháme ich v ňom odstáť do druhého dňa.
Druhý deň vodu z uhoriek scedíme a uhorky prepláchneme pod tečúcou vodou. Necháme ich odkvapkať. Do hrnca nalejeme ocot, vodu a semienka, zmes privedieme k varu a varíme cca 5 minút. Odstavíme ju, necháme mierne vychladnúť a primiešame olivový olej.
Uhorky rozložíme do sklenených pohárov, pridáme kôpor, cibuľu a všetko zalejeme nálevom. Poriadne ich uzavrieme a necháme minimálne 2 týždne odležať.
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...