Keďže je obdobie nakladania zeleniny, ponúkame Vám jednoduchú čalamádu. Narežeme si kapustu na slížiky,uhorky na kolieska,cibuľu na kolieska,papriku na pásiky a mrkvičku na kolieska. Všetko spolu vsypeme do väčšej plastovej nádoby a premiešame. Zeleninu zalejeme octom,cukrom a balíčkom nakladača. Premiešame a necháme odpočívať 24 hodín zakryté. Zelenina pustí aj vlastnú šťavu a žiadnu inú zálievku nebudeme potrebovať.
Na druhý deň naložíme čalamádovú zmes do čistých a suchých pohárov. V odmerke vedľa si zlejeme prirodzenú šťavu, ktorú si vytvorila a uvoľnila zelenina v nádobe. Touto šťavou zalejeme poháre s čalamádou. Natlačíme nie na tuho,ale ani nie na riedko, tak akurát. Zaliatu čalamádu zaviečkujeme a každú zaváraninu sterilizujeme len na chvíľočku,aby sa vrchnáky prichytili. Po bode varu sterilizujeme ešte 7 minút. Po vybratí poháre pootáčame hore dnom,aby sme mali istotu,že ani jeden netečie a že sú vrchnáky dobre prichytené. Asi po 15 minútach pootáčame a skontrolujeme. Potom si už len zaváraninu ozdobíme a odložíme.
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...