Recepty

Uhorkový prívarok

Prerastené uhorky ošúpeme, vyberieme z nich semená a dužinu nastrúhame nahrubo alebo nakrájame na drobné kocky. Semená orestujeme na oleji, zalejeme vodou a povaríme. Vývar potom precedíme a pridáme doň uhorky, zemiaky nakrájané na kocky, soľ, korenie, rascu a povaríme domäkka. Zahustíme smotanou s trochou múky. Podľa chuti môžeme ešte prípadne dokysliť. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor. Podávame s vajíčkom alebo k varenému či dusenému mäsu.

Suroviny

  • uhorky (hrubé, prerastené)
  • zemiaky
  • olej alebo masť
  • soľ, rasca
  • mleté čierne korenie
  • kyslá smotana
  • trocha múky
  • kôpor

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept