Prerastené uhorky ošúpeme, vyberieme z nich semená a dužinu nastrúhame nahrubo alebo nakrájame na drobné kocky. Semená orestujeme na oleji, zalejeme vodou a povaríme. Vývar potom precedíme a pridáme doň uhorky, zemiaky nakrájané na kocky, soľ, korenie, rascu a povaríme domäkka. Zahustíme smotanou s trochou múky. Podľa chuti môžeme ešte prípadne dokysliť. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor. Podávame s vajíčkom alebo k varenému či dusenému mäsu.
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...