Recepty

Červená kapia s cesnakom

Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko minút. Potom ju vyberieme, stiahneme kožu, zbavíme jadier a stopky a namáčame do uvareného nálevu z oleja, octu a soli. Kapie poukladáme do pohárov, posypeme posekanou vňaťou a pokrájanými strúčikmi cesnaku, dolejeme trochu nálevu a uzavrieme. Sterilizujeme 15 minút pri teplote 80°C.

Suroviny

  • 2 kg červenej kapie
  • 3 dcl ocot, soľ
  • 70 g posekanej petržlenovej vňate
  • 100 g cesnaku

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept