Recepty

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často ich obraciame, aby boli rovnomerne opečené z oboch strán. Opečené mäso osolíme a okoreníme, zalejeme vývarom a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom hrniec odstavíme, mäso zalejeme citrónovou šťavou, posypeme petržlenom a podávame s uvarenou mrkvou. 

Suroviny

  • 500 g plátkov z teľacieho mäsa
  • 75 g hladkej múky, 2 PL olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 125 ml hovädzieho vývaru
  • šťava z 1 citróna
  • 1 PL petržlenovej vňate

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept