Recepty

Tatranské rezy

Z múky, masla, 4 žĺtkov, 50 g práškového cukru a v teplom mlieku namočeného droždia vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho a dáme na vymastený plech, ktorý posypeme múkou. Potrieme marhuľovým lekvárom a necháme pol hodiny kysnúť. Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme vanilkový cukor a 100 g práškového cukru. Snehom potrieme odležané cesto a povrch posypeme posekanými mandľami. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. 

Suroviny

  • 250 g hladkej múky, 130 g masla
  • 4 vajcia, 150 g práškového cukru
  • 1 dl mlieka, 20 g droždia
  • 150 g marhuľového lekváru
  • vanilkový cukor, 50 g mandlí

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept