Recepty

Plnené bravčové mäso

Bravčové mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme z oboch strán osolíme a okoreníme. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Papriku nakrájame na pásiky a pridáme k cibuli, krátko podusíme. Ochutíme soľou a korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu. Na rezne položíme plátky mäkkej salámy, na to rozotrieme pripravenú plnku a mäso napoly preložíme. Konce spojíme ihlami. Naplnené mäso prudko opečieme z oboch strán na horúcom oleji, podlejeme horúcim vývarom a udusíme. Po udusení mäso vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou a krátko povaríme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. 

Suroviny

  • 300 g bravčového mäsa (karé)
  • mleté čierne korenie, soľ
  • 150 g cibule, 100 g paprík
  • 2 vajcia, 60 g mäkkej salámy
  • vývar z 1/2 bujónovej kocky
  • hladká múka, olej

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept