Rúru predhrejeme na 250 stupňov a pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom asi 16 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie, 2/3 čokolády umiestnime do misky a vo vodnom kúpeli rozpustíme, žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vymiešame s rozpustenou čokoládou, bielka vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny. Do čokoládovej hmoty jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov a hmotu navrstvíme do formy. Pečieme približne 8 minút. Tortu vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na minimálne 12 hodín. Koláč nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a podávame.
Dobrú chuť!
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...