Recepty

Karé s horčicou a karí

Rezne naklepeme, osolíme. Na jednej strane ich poprášime korením karí a natrieme horčicou. Na panvici rozohrejeme olej, rezne z oboch strán opražíme, prikryjeme a na miernom ohni dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na teplý tanier. Do výpeku postupne opatrne rozbijeme vajíčka a zakryté ich necháme stuhnúť. Zeleninovú zmes udusíme na troche oleja, pridáme scedené šampiňóny a trochu vegety. Rezne podávame s volským okom a so zeleninou, vhodnou prílohou sú zemiakové hranolčeky alebo nové zemiaky.

Suroviny

  • 4 rezne z bravčového karé
  • soľ, korenie karí
  • plnotučná horčica, olej
  • 4 vajcia, 1 lyžička vegety
  • 250 g zeleninovej zmesi
  • 1 malá konzerva šampiňónov

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept