Recepty

Papriky na zimu

Stopky a žilky povyberáme, dobre poumývame a vkladáme jednu do druhej rovno do 4-litrovej fľaše so širokým hrdlom. Papriky zalejeme studenou vodou a vsypeme 1 sáčok konzervačnej zmesi (Petolu). Voda musí siahať až po okraj pohára. Navrch nalejeme olej a priložíme tanierikom. Po celú zimu budete mať papriky na plnenie. Nemusíte dávať do chladu, vydržia pri izbovej teplote.  

Suroviny

  • 1 kg zelená paprika
  • 1 konzervačná zmes (Petol)
  • 3 PL olej

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept