Prešpikovaný srnčí chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztlačenými borievkami. Dáme na pekáč. Očistenú cibuľu nakrájame a podusíme na zvyšku oleja. Rozložíme ju okolo mäsa a polejeme červeným vínom. Pekáč dáme do stredu rúry a pečieme pri odporúčanej teplote (225°C). Po štvrťhodine mäso polejeme šťavou z výpeku. Procedúru opakujeme po 7 minútach. Hotové upečené mäso posolíme, zabalíme do alobalu a udržiavame v teple. Výpek prepasírujeme, vmiešame doň smotanu a uvaríme omáčku. Posolíme a dochutíme čiernym korením. Jablkovú šťavu privedieme do varu, pridáme olúpané polovice hrušiek a cukor. Dusíme 10 minút. Upečený srnčí chrbát zdobíme takto udusenými hruškami plnenými ríbezľovým lekvárom.
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...