Recepty

PEČENÁ PLATESA NA SLANINE

Ryby umyjeme, osušíme servítkou alebo kuchynským papierom, obalíme v múke. Otrasieme zvyšnú múku. Slaninu nakrájanú na malé kocky opražíme pri strednej teplote do chrumkava a vyberieme. Ryby položíme bielou stranou na dno panvice a opekáme. Počas pečenia platesy občas posúvame, aby sa nám neprichytili. Po 4 až 5 minútach obrátime, posolíme a okoreníme. Opečené ryby vyložíme na predhriate taniere. Opraženú slaninu krátko zohrejeme v tuku a prelejeme cez ryby. Ozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou. 

Suroviny

  • 4 porcie platesy po 250 g
  • hladká múka na obaľovanie
  • 125 g tučnej slaniny
  • ¼ lyžičky soli, 1 citrón
  • ¼ mletého čierneho korenia
  • petržlenová vňať

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept