Recepty

PE?ENÁ PLATESA NA SLANINE

Ryby umyjeme, osušíme servítkou alebo kuchynským papierom, obalíme v múke. Otrasieme zvyšnú múku. Slaninu nakrájanú na malé kocky opražíme pri strednej teplote do chrumkava a vyberieme. Ryby položíme bielou stranou na dno panvice a opekáme. Po?as pe?enia platesy ob?as posúvame, aby sa nám neprichytili. Po 4 až 5 minútach obrátime, posolíme a okoreníme. Ope?ené ryby vyložíme na predhriate taniere. Opraženú slaninu krátko zohrejeme v tuku a prelejeme cez ryby. Ozdobíme citrónom a petržlenovou v?a?ou. 

Suroviny

  • 4 porcie platesy po 250 g
  • hladká múka na oba?ovanie
  • 125 g tu?nej slaniny
  • ¼ lyži?ky soli, 1 citrón
  • ¼ mletého ?ierneho korenia
  • petržlenová v?a?

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

?okoládový hrn?ekový kolá?

Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pe?ené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi...

Zobraziť celý recept